donderdag 17 april 2014

Brandweer op Zestienhoven

Wat ene bijzondere excursie!!! We mochten met de hele klas gaan kijken bij de brandweer op het vliegveld Zestienhoven (daar wonen wij vlakbij). De opa van Annelot werk daar dus hij kon 'wat regelen' ;-)

We liepen er eerst met de hele klas naartoe, toch nog wel een wandeling voor de kleintjes maar het was gelukt! Op het vliegveld in de centrale hal mochten we even uitrusten. We werden opgehaald door Saskia, deze nam ons een echte instapkaart en daarna moetsen we allemaal door de douane. Met de nodige extra controle voor de moeder, er moest zelfs iemand gefouilleerd worden!!!

Toen we er dan toch allemaal door waren mochten we in een bus stappen die one over het terrein van het vliegveld reed, tussen de vliegtuigen door, wat geweldig om te zien zo dichtbij! Er zwaaiden zelfs nog piloten naar ons. De bus stopte onderweg bij de 'kazerne' van de brandweer op het vliegveld, er is een speciale brandweer nodig voor op het vliegveld, voor als er bv een vliegtuig in brand staat, spannend! Er was een grote blus auto die een heeeeeeele harde verre straal kon spuiten, supercool!

Toen gingen we nog even in de bus rijden tussen alle andere vliegtuigen door, we hebben zelfs de trauma helicopter gezien en het gebouw waar de koning en de koningin in wachten voordat ze gaan vliegen. Ook hadden we toestemming gekregen van de verkeersleiding om heel hard te rijden over de landingsbaan, wouw, we gingen zo hard dat ik dacht dat we zouden opstijgen. Het was een superleuke dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten