dinsdag 26 augustus 2014

Grote vakantie 2013-2014

Wat hadden we hier naar uit gekeken, de grote vakantie!!!! En natuurlijk door een speciale rede, we gingen twee heerlijke weken lang naar Griekenland samen met Patrick!!! We hadden een prachtig huisje op het mooie Kreta, met 100% zon-garantie, precies zoals ik en Ed het graag hebben. En we hebben er ook goed van genoten, zo bruin zijn we nog nooit geweest.

Er was een heerlijk zwembad bij ons appartement, daar hebben we veel tijd doorgebracht. De eigenares Lena was een soort moeder voor het hele complex, zo lief! Ze sprak zelfs Nederlands, hoe makkelijk is dat! Het spel bij het zwembad 'met de balletjes' Vond Ed wel erg interessant...

En natuurlijk zijn we een aantal keer naar het strand geweest, niet zomaar een strand, maar het beroemde feeststrand Star-Beach! We hebben veel mensen zien bungee jumpen, dat sloegen we toch maar even over. Hoogtepunt van Ed was een heus schuimfeestje, waar hij ook even zijn danstalent heeft laten zien.
We besloten een dagje naar de markt in de hoofdstad te gaan, dat was wel even een onderneming, met de bus!!! De markt was geweldig, we besloten wat groente en fruit te kopen omdat het zo goedkoop was, maar de hoeveelheden die wij wilden vonden de Grieken nogal grappig, een zak komkommers voor 60 cent. We gaven een euro en zeiden, laat de rest maar zitten... daar waren de Grieken zo blij mee dat we als helden de markt over gingen!
Het zee aquarium op Kreta sprak ons ook wel aan, daar gingen we ook een kijkje nemen, en dat was ook zeker de moeite waard! We zagen zelfs een enorme haai, brrrrr
Met onze gehuurde scooters gingen we daarna op pad over het eiland. Ze gingen iets sneller dan onze scooter thuis dus we moesten helmen op, eigenlijk wel stoer... we reden zelfs helemaal naar een grot!!!
 

Maar het fijnst was het toch bij het zwembad, spelen in het water! En in de avonden voor het slapengaan voorgelezen worden uit Harry Potter op het terras, het mooiste plaatje van de hele vakantie  ;-) We hebben nu al zin om terug te gaan!Geen opmerkingen:

Een reactie posten